Pagini

sâmbătă, 19 martie 2011

Hai-ho

Dupa ce am cautat in toate directiile si am intrebat pe toata lumea, l-am gasit. La mine in calculator. Cantecul care ma bantuie de ceva luni statea ascuns pe unul dintre harduri, in folderul imens cu povesti. Abia zilele trecute am ajuns la aceasta varianta a Albei-ca-Zapada (caci avem mai multe). Printre pacanituri si zgomot de ac ce sare pe discul de vinil (ah, ce drag imi e sunetul acesta!), am auzit - in sfarsit! - versurile de la celebrul Hai-ho din desenele lui Disney.
Acum am o alta problema, la care am nevoie de ajutorul vostru: nu inteleg chiar toate versurile. Asa ca o sa va rog, ca la scoala, sa completati spatiile punctate cu varianta corecta.

Toti sapte-odat'
Pornim pe inserat,
Cand munca noi ne-am implinit,
In pas grabit.

Din munti, de sus,
Cand soarele-a apus,
Spre casa noi ne indreptam
Si iar cantam.

Iar fermecat
Tot .................. ne-a-nganat
Fiu-fiu-fiu (fliueraturi)
Fiu-fiu

Noi, faurari
Si mesteri, mari pietrari,
Din munte aurul am scos
Cantand voios.

* * * - Hai-ho, hai-ho (cantecul piticilor)



4 comentarii:

Unknown spunea...

Draga Dana chiar daca baietii mei sunt mari, iti multumesc ca mi-ai adus aminte de acest cantecel si mai ales de versurile pe care le stiam:)

Unknown spunea...

Sunt Amalia iti scriu de pe laptopul fiului meu (RaulGogo) si nu pot sa ma loghez la contul meu...

Doamna Bufnita spunea...

Ma bucur ca ti-am trezit amintiri placute :).
Copila mea fredoneaza cantecelele din filmul lui Disney si voiam sa o invat si cuvintele in romana. Dar, asa cum am mai spus intr-un post, varianta dublata nu e de reprodus (dupa parerea mea).

Anonim spunea...

Aici este toata povestea de pe disc, iar cantecul este la minutul 12:30. Nici eu nu inteleg cuvantul care lipseste. Imi era tare dor de cantecul asta!
http://www.youtube.com/watch?v=Wy1Zfr4Hzbg