Pagini

sâmbătă, 11 februarie 2012

Construim oameni de zapada colorati (joc)

Cand afara e ger si nasu-ti ingheata instantaneu, nimic mai placut decat sa stai la caldura si sa privesti iarna pe fereastra. Cu mainile calde, construiesti oameni de zapada ... din carton. Nu au farmecul celor adevarati, dar sunt amuzanti si ofera momente placute de joaca.
Pentru cei mici, mici, e de ajuns omuletul, pe care trebuie sa il asambleze, incat sa arate astfel:


Pentru cei mai marisori (de pe la 2-3 ani incolo), putem complica lucrurile, cu ajutorul unui zar. Scopul e tot construirea omului de zapada, dar, de data aceasta, intr-o ordine dictata de rostogolirea zarurului.
Cred ca e destul de clar: primul participant la joc da cu zarul. Presupunem ca acesta arata 4, deci poate sa asambleze bratele omului pe care si l-a ales (pentru mai mult amuzament, fiecare om de zapada are alta culoare). Urmatorul da si el cu zarul si, in functie de ce arata acesta, asambleaza una sau alta dintre parti. Inevitabil, la un moment dat, constatam ca numerele se repeta, caz in care cedam randul urmatorului participant la joc. Castiga cine termina primul de format un om de zapada. Usor, nu? Ca sa nu mai spun ca are si un final fericit :):

Distractie placuta!

(Dupa o idee de la 2 Teaching Mommies.)

Un comentariu:

dulceameacasa spunea...

Ce frumos!! O sa facem si noi. Ai si un premiu dragut de la mine http://dulceameacasa.blogspot.com/2012/02/primit-un-premiu-de-la-elena.html