Pagini

luni, 15 martie 2010

Black hole

Sunt zile in care nu ti-e bine, fara sa stii de ce.
Zile in care ti-ai dori sa te strangi in tine, sa te surpi.
Zile in care sa nu faci altceva decat sa zaci.
Sa nu te schimbi de pijama, sa nu-ti faci patul, sa nu te speli pe dinti, sa nu mananci decat daca e nevoie (si atunci doar ce poti ciuguli, cu minim de efort).
Zile in care sa nu raspunzi la usa sau la telefon, cu atat mai putin sa primesti pe cineva prin preajma-ti.
Zile in care asculti melodii triste, vezi numai drame si citesti doar carti deprimante.

Daca ai noroc, poate incep sa-ti curga si niste lacrimi, fara sa stii de ce, doar asa, ca sa te descarci.
Daca nu, nu...

Acestea sunt zile de descarcare. Zile cand scoti tot raul ce s-a strans, cand il lasi sa se scurga, precum o pasta neagra, pe sub usa casei si sa plece nu conteaza unde.
Zile in care, dupa ce te golesti, poti sa te incarci la loc cu energie si sa o iei de la capat. Te uiti dojenitor la patul nefacut, la pijamaua purtata 24 de ore, la trupul ce-ti cere un dus. Si intri in priza. Deschizi larg geamurile, dai muzica tare si te apuci de treaba. Bateriile sunt iar pline si iti poti continua viata in forma maxima.


Intrebarea mea este: ce poate face o mamica ce nu are timp pentru astfel de zile? Ea cum se reincarca?

2 comentarii:

cristina spunea...

o mamica nu stiu ce face in astfel de situatii, dar presupun ca ai reusit sa treci peste moment, nu? la mine momentul a durat vreo luna si ceva si nu s-a rezolvat decat cu ajutor medical, caci ceea ce descrii tu este o zi obisnuita din viata unui om cu depresie.
copila nu te ajuta sa iesi din zona asta urata? eu mi-am imaginat multa vreme ca am ajuns la depresie pt ca nu am copii ...

Doamna Bufnita spunea...

a, bineinteles ca am trecut peste! a fost doar una dintre acele zile in care m-a coplesit oboseala, dar nu am avut incotro si a trebuit sa lupt cu ea. probabil ca, daca eram singura, as fi lasat starea asta sa isi faca de cap. avand insa responsabilitatea copilului, m-am mobilizat si am trecut peste. cum? am profitat de fiecare somn al fetei ca sa dorm si eu (orice altceva mai putea fi amanat), gandirea pozitiva si ras, mult ras. si, desigur, best of all, am savurat fiecare clipa a zilei si m-am bucurat de tot ce mi-a iesit in cale.
a doua zi eram fresh :).