Pagini

duminică, 7 martie 2010

Cu manutele-astea doua...

Intr-o carte citita de curand, Aurora Liiceanu spunea (citand, la randul ei, din altcineva) ca toata viata a trait "din cap", adica din munca intelectuala, pentru ca, la un moment dat, sa ajunga sa traiasca "din maini", adica (in cazul ei) din croitorie.
Cam asa putea spune si despre mine. Toata viata eu am fost cu teoria, cu cititul, scrisul, desenatul, cu tot ce implica hartie si ustensile de scris. Dar, de cand stau pe-acasa si "mamicesc", m-a cuprins pofta de a face si altceva. Cred ca totul mi se trage de la Internetul asta, care m-a purtat ba pe blogurile altor mamici (mult mai harnice, mai practice si mai descurcarete decat mine), ba pe diverse site-uri tematice, astfel incat n-am rezistat si m-am apucat de treaba. Mi-am scos andrelele si ghemele de pe la naftalina, am facut rost si de niste crosete (doar, doar mi-oi aminti ce am invata in copilarie) si, mai ales, mi-am facut planuri. Am scotocit prin toate paginile de net si mi-am facut o adevarata provizie de idei.
Ei, daca tricotajul si crostetatul nu-mi sunt straine, cu croitoria este alta treaba. Caci, in afara unor hainute de papusi, a unei vestute la care am gresit mult (fara a ma impiedica sa o port si chiar sa fiu admirata pentru ea) si a unei gentute hippie (cum altfel?), nu cred sa mai fi croit ceva la viata mea. Dar asta nu ma opreste sa incerc. Asa ca, mai nou, am o obsesie: vreau sa invat sa fac quilt-uri. Teoria este asimilata, nu ramane decat sa ma apuc de treaba.
Am, insa, o problema: am tot batut magazinele, dar nu am gasit materiale care sa ma multumeasca. Am auzit de niste depozite si mi-am promis sa ajung acolo, dar pentru asta imi trebuie timp, resursa cea mai pretioasa pentru o mamica de copil mic.
Norocul meu a sarit tot de pe internet. Mai precis, de pe blog-ul Csillei, care a avut initiativa infiintarii unui astfel de magazin virtual: Kreativ Shop. Cu ocazia deschiderii, Csilla a organizat si un mic concurs (mai multe informatii aici).
Am intrat si eu pe site, m-am uitat si... m-am blocat. Pur si simplu nu stiu pe care sa-l aleg! Materialele sunt exact ca acelea pe care le tot admiram pe blogurile straine pe care le urmaresc. Le vreau pe toate si mi-e atat de greu sa ma decid ce voi cumpara mai intai! O felicit pe Csilla pentru initiativa si-i urez cat mai multi clienti! Pe mine, una, m-a castigat!
Asadar, din acest moment nu mai am niciun fel de scuza: trebuie sa ma apuc de treaba! Numai sa ma hotarasc cu ce sa incep...

2 comentarii:

Irina spunea...

hehe, si eu vreau sa incerc quiltul, poate anul asta

soare de martie spunea...

Uite ca a trecut aproape un an si tot nu m-am apucat de asa ceva...